7
Οι συνεχείς πειραματισμοί για την εξέλιξη της καινοτόμου διαδικασίας παραγωγής των προϊόντων High Extract, οδήγησαν στην ανάπτυξη μιας διπλής σειρά προϊόντων (Cuvée Series & Latitude Series) τα οποία παρουσιάστηκαν στη Vinitech 2008. Πρόκειται για προϊόντα με πιο «σύνθετη» οργανοληπτική συνεισφορά (multi-dimension flavor profile) τα οποία προσεγγίζουν σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό τις διαδικασίες αρωματικής εξέλιξης και γευστικής πολυπλοκότητας που αποκτά ο οίνος κατά την ωρίμανση σε βαρέλι.

Τα προϊόντα της σειράς “Latitude” είναι σχεδιασμένα για χρήση σε ποικιλιακούς οίνους όπου η οινοποιητική προσέγγιση απαιτεί μεγάλης χρονικής διάρκειας ωρίμανση και παλαίωση του οίνου. Με ελάχιστο προτεινόμενο χρόνο ωρίμανσης του οίνου τους τέσσερις (4) με έξι (6) μήνες, τα προϊόντα της σειράς ενισχύουν τον οίνο με πλούσιο εκχύλισμα, προσδίδοντάς του πολυπλοκότητα, ωριμότητα αλλά και φινέτσα.

 

image008

Εξαιρετικός συνδυασμός για σωματώδης μονοποικιλιακούς ερυθρούς οίνους στους οποίους αρμόζει διακριτική και φίνα παρουσία ξύλου. Χάρις του εξειδικευμένου καψίματος με την τεχνική infrared, στρώματα καβουρδισμένου καφέ και μαύρης σοκολάτας συμπλέκονται για να δημιουργήσουν μια αληθινή έκφραση του στυλ του Bordeaux.

image009

Ιδανική επιλογή για ώριμες, αρωματικές ποικιλίες όπως το Syrah, το Mourvedre και το Grenache που χρειάζονται την στήριξη απαλών-μαλακών τανινών. Το μέτριο κάψιμο σε συνδυασμό με τις χαμηλές θερμοκρασίες που εφαρμόζονται μειώνουν τις τανίνες και δημιουργούν ένα πανόραμα γεύσεων.

image010

Ιδανική επιλογή όταν επιθυμούμε κρεμώδη υφή, καβουρδισμένη παρουσία ξύλου με πολύ διακριτικές νότες καπνού.

Ξυλεία :

Γαλλική ή αμερικάνικη δρυς με φυσική ξήρανση 24 μηνών (δεν προσδιορίζεται ανά προϊόν)

Μέγεθος :

Tank staves (δούγες δρυός)

91cm x 6,4cm x 1cm, 1 τεμάχιο

Mini staves (δούγες δρυός, σε εμβαπτιζόμενο σάκο)

45,7cm x 6,4cm x 0,95cm, 40 τεμάχια ανά σάκο

Οδηγίες Χρήσης

Διάταξη