6
Οι συνεχείς πειραματισμοί για την εξέλιξη της καινοτόμου διαδικασίας παραγωγής των προϊόντων High Extract, οδήγησαν στην ανάπτυξη μιας διπλής σειρά προϊόντων (Cuvée Series & Latitude Series) τα οποία παρουσιάστηκαν στη Vinitech 2008.· Πρόκειται για προϊόντα με πιο «σύνθετη» οργανοληπτική συνεισφορά (multi-dimension flavor profile) τα οποία προσεγγίζουν σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό τις διαδικασίες αρωματικής εξέλιξης και γευστικής πολυπλοκότητας που αποκτά ο οίνος κατά την ωρίμανση σε βαρέλι.

“Cuvée” σημαίνει χαρμάνι. Κάθε προϊόν Cuvée προσφέρει συγκεκριμένα γευστικά χαρακτηριστικά με σκοπό να βοηθήσει τον κάθε οινολόγο-οινοποιό να χειροτεχνήσει οίνους που είναι πραγματικά σπουδαίοι.

image006

Ένα προϊόν από δούγες δρυός με απαράμιλλη γευστική συνεισφορά που θυμίζει αμυγδαλωτό. Το Cuvée No1 παράλληλα προσδίνει καβουρδισμένα αρώματα καρύδας φρυγανισμένου ψωμιού, μπισκότου αμυγδάλου και φουντουκιού. Ταιριάζει σε λευκούς οίνους.

image007Αρωματικές νότες που θυμίζουν βανίλια, λουκούμι, καραμέλα και nougat. Προσφέρει λίγο περισσότερο σώμα στους οίνους σε σχέση με το Cuvée N°1 προσθέτοντας κρεμώδη συμπύκνωση τόσο σε λευκούς όσο και σε ερυθρούς οίνους.


Ξυλεία :

Γαλλική ή αμερικάνικη δρυς με φυσική ξήρανση 24 μηνών (δεν προσδιορίζεται ανά προϊόν)

Μέγεθος :

Tank staves (δούγες δρυός)

91cm x 6,4cm x 1cm, 1 τεμάχιο

Mini staves (δούγες δρυός, σε εμβαπτιζόμενο σάκο)

45,7cm x 6,4cm x 0,95cm, 40 τεμάχια ανά σάκο

Οδηγίες Χρήσης

Διάταξη