4
Η πρωτοποριακή τεχνολογία που εφαρμόζει η evOAK στη διαδικασία παραγωγής των προϊόντων δρυός εξασφαλίζει την επαναληψιμότητα και τη σταθερότητα στη γεύση που προσδίδουν τα προϊόντα της, χρόνο με το χρόνο.

Έμπειροι τεχνικοί εκπαιδεύονται για να παραχθούν οι υψηλότερης ποιότητας δούγες δρυός που διατίθενται στην αγορά σήμερα. Οι αυστηροί έλεγχοι ως προς την προέλευση και την ποιότητα του ξύλου διασφαλίζουν ότι η ποιότητα των προϊόντων είναι η υψηλότερη δυνατή, ανταποκρινόμενη στις προσδοκίες των πελατών για τα προϊόντα evOAK.

Τεχνικές καψίματος (toasting):

Ιnfrared toast : Το κάψιμο επιτυγχάνεται μέσω πηγής υπέρυθρης ακτινοβολίας. Προσομοιάζει το κάψιμο ενός βαρελιού σε βάθος κάποιων χιλιοστών από την επιφάνεια κάθε πλευράς της δούγας (εντονότερο κάψιμο εξωτερικά των πλευρών όμως σχεδόν άκαυστο εσωτερικά). Η πυκνότητα του εκχυλίσματος, αν και έντονη στην αρχή, μειώνεται με το χρόνο επαφής (medium bodied oak) και η δομή των εκχυλίσιμων φαινολικών συστατικών διαφοροποιείται, προσδίδοντας πολυπλοκότητα (complex oak notes).

Convection toast : Το κάψιμο επιτυγχάνεται σε φούρνο ψησίματος με παροχέτευση θερμού αέρα (σε ελεγχόμενες συνθήκες). Ομοιόμορφο κάψιμο σε όλα το βάθος του ξύλου, όμως διαφορετικής έντασης και υφής, με τελικό αποτέλεσμα μεγαλύτερη πυκνότητα εκχυλίσματος (full bodied oak) και γευστικά πλούσια υφή.

Επίπεδα καψίματος:

Medium, Medium plus ή Heavy

Ξυλεία :

Γαλλική ή αμερικάνικη δρυς με φυσική ξήρανση 24 μηνών

Μέγεθος :

Tank staves (δούγες δρυός)

91cm x 6,4cm x 1cm, 1 τεμάχιο

Mini staves (δούγες δρυός, σε εμβαπτιζόμενο σάκο)

45,7cm x 6,4cm x 0,95cm, 40 τεμάχια ανά σάκο

Οδηγίες Χρήσης

Διάταξη