Ο Βασίλης Μαρίνος είναι απόφοιτος του τμήματος Χημείας της Φυσικομαθηματικής σχολής του Α.Π.Θ. Το 1989 ξεκίνησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Αδελαΐδας στην Αυστραλία μελετώντας με τη διδακτορική του διατριβή την “Εφαρμογή της φασματοσκοπίας μάζας με ιονισμό με ευκίνητα άτομα στην ανάλυση πρόδρομων αρωματικών ενώσεων στο γλεύκος και στον οίνο”. Το 1991 έγινε μέλος της Australian Society for Viticulture and Oenology και με αυτή την ιδιότητα συμμετείχε σε διάφορα οινολογικά και γευσιγνωστικά σεμινάρια. Ήταν επικεφαλής του ερευνητικού τμήματος της Εταιρίας “Ι. Μπουτάρης & Υιός Οινοποιητική” μέχρι το 1996 οπότε και αποτέλεσε ιδρυτικό μέλος της ΑΜΠΕΛΟΟΙΝΙΚΗΣ.
E-mail: vm@ampelooeniki.gr
Τηλέφωνο: +302310383222
Skype: vassilis.marinos1
Χημικός PhD, Γενικός Διευθυντής – Διαχειριστής
Απόφοιτος του τμήματος Χημείας της σχολής Θετικών Επιστημών του Α.Π.Θ. Την περίοδο 1990-1991 εκπόνησε το μεταπτυχιακό της δίπλωμα (Diplome des Εtudes Approfondies) στο Ινστιτούτο Οινολογίας και Αμπελουργίας του Πανεπιστημίου του Bordeaux II με θέμα: “Επίδραση των πηκτινολυτικών ενζύμων και των υπολειμμάτων των φυτοφαρμάκων των γλευκών στη σύσταση των οίνων / χρήση της Ιοντικής Χρωματογραφίας Υψηλής Απόδοσης (HPIC)” υπό την επίβλεψη του καθ. Α. Bertrand όπου εξειδικεύτηκε στη χρήση της ενόργανης ανάλυσης. Στη συνέχεια εργάστηκε στο ερευνητικό τμήμα της Εταιρίας “Ι. Μπουτάρης & Υιός Οινοποιητική” μέχρι το 1996 οπότε και αποτέλεσε μέλος της ΑΜΠΕΛΟΟΙΝΙΚΗΣ. Το 2000 υποστήριξε τη διδακτορική της διατριβή στο Εργαστήριο Χημείας Τροφίμων του τμήματος Χημείας του Α.Π.Θ. με θέμα: “Ταυτοποίηση και ποσοτικός προσδιορισμός των πτητικών συστατικών των σταφυλιών και οίνων της ποικιλίας Ξινόμαυρο.”
E-mail: ag@ampelooeniki.gr
Τηλέφωνο: +302310383222
Fax: +302310383223
Χημικός MSc, PhD, Υπεύθυνη Αναλυτικών Υπηρεσιών & Ποιότητας – Διαχειριστής
Η Γεωργία Σταθάκη είναι πτυχιούχος του τμήματος Οινολογίας και Τεχνολογίας Ποτών της σχολής Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής του ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με πτυχιακή εργασία «Προσδιορισμός Φαινολικών Δεικτών οίνων της ποικιλίας Λημνιό». Προσλήφθηκε από την ΑΜΠΕΛΟΟΙΝΙΚΗ το 2014 στη θέση της Οινολόγου-Αναλύτριας Οινολογικών Αναλύσεων αφού πρώτα εκπόνησε στο εργαστήριο της εταιρίας και την πρακτική της άσκηση. Είναι εκπαιδευμένη αναλύτρια σε συμφωνία με το πρότυπο ΕΛΟΤ ΕΝ ISO/ IEC 17025:2017 στις κύριες και δευτερεύουσες οινολογικές αναλύσεις.
E-mail: info@ampelooeniki.gr
Τηλέφωνο:+302310383222
Οινολόγος, Αναλυτής Οινολογικού Εργαστηρίου
Απόφοιτος του τμήματος Χημείας της σχολής Θετικών Επιστημών του Α.Π.Θ. Το 2015 υποστήριξε το Μεταπτυχιακό της δίπλωμα στο εργαστήριο Χημείας και Τεχνολογίας Τροφίμων στου τμήματος χημείας. Συμμετείχε ως ερευνήτρια στο Ερευνητικό πρόγραμμα «Αξιοποίηση ελαιοζυμάτων από ελαιούχες φυτικές πηγές στην ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων τροφίμων (OilBodiesExploit)». Εργάστηκε σε αναλυτικά εργαστήρια ως χημικός. Είναι κάτοχος βεβαίωσης άδειας άσκησης του επαγγέλματος του οινολόγου, Απόφαση Γ.Σ. τμήματος Χημείας 587/31.01.2014. Μέλος του εργαστηρίου της ΑΜΠΕΛΟΟΙΝΙΚΗΣ Ι.Κ.Ε. από το 2017, αποτελεί εκπαιδευμένη αναλύτρια σε συμφωνία με το πρότυπο ΕΛΟΤ ΕΝ ISO/ IEC 17025:2017 στις κύριες και δευτερεύουσες οινολογικές αναλύσεις.
E-mail: info@ampelooeniki.gr
Τηλέφωνο:+302310383222
Χημικός, Αναλυτής Χημικού Εργαστηρίου
Ο Νικόλαος Αγοραστός είναι πτυχιούχος του τμήματος Οινολογίας και Τεχνολογίας Ποτών της σχολής Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής του ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Το 2015 τελείωσε τις μεταπτυχιακές σπουδές στο πρόγραμμα Enologia-Viticoltura & Mercati Vitivinicoli του Interateneo Padova(Conegliano)-Udine-Verona με θέμα ερευνητικής διατριβής ‘’Η επίδραση της έντασης του καψίματος σε οινολογικό δρύ’’ σε συνεργασία με τον ιταλικό οίκο ‘’G.&P. Garbellotto Spa’’ και τον καθηγητή F.Battistutta και με πρακτική εργασία στη ‘’Cantina Lorenzon-Feudi di Romans’’ στο Friuli της Ιταλίας για τον τρύγο του 2014 και στην ‘’Antica Masseria Jorche’’ στη Puglia της Ιταλίας για τον τρύγο του 2015. Το 2016 εργάστηκε ως οινολόγος στη ‘’Dobbes Family Estate-Wine By Joe’’ στο Όρεγκον των Η.Π.Α. Ξεκίνησε τη συνεργασία του με την ΑΜΠΕΛΟΟΙΝΙΚΗ Ι.Κ.Ε. τον Ιανουάριο του 2018, όπου ασχολείται με την συμβουλευτική υποστήριξη σε οινοποιεία και με τις πωλήσεις οινολογικών προϊόντων, εναλλακτικών δρυός και βαρελιών.
E-mail: info@ampelooeniki.gr
Τηλέφωνο:+302310383222
Οινολόγος, MSC, Σύμβουλος
Ο Βασίλης Κουσίδης είναι πτυχιούχος της Τ.Σ. Σταυρούπολης και προσλήφθηκε στην ΑΜΠΕΛΟΟΙΝΙΚΗ Ι.Κ.Ε. στη θέση του βοηθού λογιστηρίου το 2014.
E-mail: info@ampelooeniki.gr
Τηλέφωνο:+302310383222
Βοηθός Λογιστηρίου